El passat 19 de desembre amb els alumnes de 1AFI vam visitar la Cooperativa La Fageda dins el mòdul de Recursos Humans i Responsabilitat Social Corporativa per veure sobre el terreny un exemple pràctic de responsabilitat amb l’entorn social, econòmic i mediambiental a La Garrotxa. La Cooperativa La Fageda és un exemple estudiat a les Universitats de tot el món: Harvard, Oxford, l’escola de negocis IESE i altres centres de Sud-Amèrica com a un cas modèlic en l’aplicació d’aquesta filosofia.

Durant la visita ens han explicat el projecte social des dels inicis quan el seu director, el Sr. Cristóbal Colon, els anys 80 va proposar el primer projecte a l’alcalde d’Olot, l’evolució de l’empresa fins a l’actualitat que ja ha superat Danone en venda a Catalunya de iogurts naturals i les perspectives de futur amb projectes – secrets, encara – que no es desvetllaran fins d’aquí un parell d’anys.

Cal dir que hem pogut degustar alguns dels seus productes mentre parlàvem de tots aquests temes amb la responsable de Comunicació de l’empresa i fer una instructiva passejada amanyagant les vaques lleteres de Cooperativa.