El passat divendres 18 de maig es va celebrar el 1r Computer Challenge Day a l’Institut Bosc de la Coma. Aquest esdeveniment va consistir en una competició adreçada als alumnes dels segons cursos dels Cicles d’Informàtica, tant de grau mitjà com de superior, i també als professors. Va ser organitzada pels alumnes de 1r d’Administració de Sistemes Informàtics en la Xarxa. L’ambientació escollida va ser una mescla del videojoc Resident Evil (zombies) i la sèrie Prison Break (fugida d’una presó).

En grups de 3, els alumnes de 2n dels cicles d’informàtica i els professors que van participar-hi van haver-se d’enfrontar a 8 reptes, amb 4 proves cadascun. Les proves eren molt variades, tant de temes relacionades amb la computació (programació, administració de sistemes, bases de dades, muntatge d’equips, disseny de pàgines web, etc…), com proves d’habilitat o cerca d’objectes amagats.

Totes les proves van ser íntegrament dissenyades pels alumnes de 1r de Grau Superior, al mòdul d’Implantació de Sistemes Operatius, dins la Unitat Formativa 3 Implantació de programari específic. Durant el disseny i la realització del 1r Computer Challenge Day es van poder treballar, en una situació real, els dos continguts principals d’aquesta Unitat Formativa: Implantació de programari i Assistència Tècnica.

Al final de l’esdeveniment els alumnes dissenyadors dels reptes van fer una petita explicació de les seves proves i, després, es va fer lliurament d’uns premis simbòlics als millors participants de cada grup: Francesc, Marc i Pol de 2SMX, Alejandro, Adrià i Eric de 2ASIX i Sergi M.R., Mounsif i Adrià G. De 2DAM. Felicitats!

El millor de la tarda, l’ambient de diversió que es va viure, amb uns participants molt engrescats (professors inclosos), i uns alumnes organitzadors que van solucionar ràpidament qualsevol petit problema que pogués sorgir.

Més informació al moodle dels cicles d’informàtica de l’institut.