El passat 2 de Març els alumnes de 2n de Sistemes Microinformàtics i Xarxes van anar a visitar l’empresa de Serveis Web SWHosting situada a Fornells de la Selva i l’Aeroport de Girona.

L’empresa SWHosting es dedica des de ja fa 20 anys a oferir serveis d’Internet per a particulars i empreses que requereixen d’entorns crítics i d’alta disponibilitat. El Sr. Sergi Frías els va mostrar el Datacenter i explicar les principals característiques dels diferents serveis web que ofereixen així com l’evolució de la tecnologia web durant aquests 20 anys.

A l’Aeroport el Sr. Antonio Falcó, cap del departament dels serveis aeroportuaris, els va explicar les principals característiques d’aquest aeroport i d’AENA, l’empresa encarregada de la seva gestió i primer operador aeroportuari a nivell mundial. Tot seguit van visitar les instal·lacions, concretament el CPD (Centre de Processament de Dades) i el Centre de Coordinació Aeroportuària, on van poder veure tots els sistemes informàtics que utilitzen per a la seva gestió així com el seu sistema d’adquisició de dades i supervisió SCADA.