Com és tradicional des de l’any 2014, els delegats ambientals del nostre institut han participat de nou en la campanya d’eliminació de créixens als paratges de la Moixina. Dins les accions d’Escoles Verdes.

Importància de “l’Acció Moixina”

Els recs que drenen l’aigua de les diverses fonts dels paratges de la Moixina cap al riu Fluvià constitueixen un dels hàbitats de més interès del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Es tracta d’ambients d’aigües ràpides i fredes, molt rars a la Garrotxa i a Catalunya i on viuen alguns organismes  amenaçats i alguns d’ells protegits. Per altra banda, el reducte de roureda humida de roure pènol existent en aquests paratges fa encara més especial l’indret. 

Hem descobert els valors de la Moixina i hem estat arrencant plantes de créixens dels recs que s’han traslladat a la planta de compostatge. Aquestes plantes s’han estès de manera descontrolada degut a les alteracions que ha patit darrerament la zona i estan modificant característiques ambientals que són vitals per algunes espècies, com la libèl·lula blava, que, gràcies a aquesta acció, que repetim cada any, s’estan recuperant.

Comitè ambiental de l’Institut Bosc de la Coma.