L’Alba Simon Mata, estudiant de segon de batxillerat, aconsegueix el Premi Baldiri Reixac pel seu treball de recerca: “Mengem vegetals transgènics?”

El passat 2 de juny es va celebrar la 41a edició dels Premis Baldiri Reixac que reconeixen, impulsen i fan realitat projectes educatius que donin resposta als reptes de l’educació del segle XXI. L’Alba va obtenir un dels cinc premis en la categoria de Treballs de Recerca de Batxillerat per ser una alumna compromesa, encuriosida i creativa.

La seva investigació se centra en analitzar els processos de creació dels aliments transgènics, analitzar també la normativa que regla aquests procediments, així com la repercussió que pot tenir un aliment transgènic com la soja en la salut dels individus.

Segons les seves conclusions, mengem molts més aliments transgènics dels que realment som conscients; en la majoria de casos, les transformacions genètiques en aquests productes estan motivades per necessitats productives més que per una intenció de millorar la qualitat nutricional el producte. Malgrat això, sembla que no hi ha una incidència immediata en la salut dels consumidors.

Si voleu saber més sobre aquesta interessant recerca, podeu consultar l’estudi complet en la secció de Batxillerat.