El dimarts 2 de desembre, els alumnes de segon del CFGS de Desenvolupament d’aplicacions multiplataforma van assistir a Barcelona a un dels esdeveniments més importants de la multinacional americana Amazon.

Amazon és molt coneguda per la seva botiga online o pel seu llibre electrònic Kindle, però el que el gran públic no coneix d’aquesta empresa és la seva gran oferta en serveis informàtics al núvol (conegut com a Cloud Computing). Entre els seus serveis, ofereix, per exemple, la possiblitat de crear servidors virtualitzats al núvol i ubicats en alguna de les 9 regions mundials en què distribueix els seus serveis. Aquesta infraestructura permet a les empreses disposar del maquinari i programari que desitgi segons les necessitats de cada moment, poden incrementar o decrementar les prestacions segons la demanda dels seus clients. És, per tant, un servei “a demanda” i, com a tal, la facturació es fa aplicant aquest concepte.

L’esdeveniment realitzat a Barcelona, conegut com a AWS Interact, va reunir als tècnics informàtics especialitzats en desenvolupament d’aplicacions. La jornada es va dividir en dues parts. Al matí es va realitzar l’anomenat Hands On Lab, un taller tipus laboratori on qui ho desitjava podia utilitzar un dels prop de 50 portàtils disponibles per tal d’entrar en la plataforma de serveis Amazon i provar-los. El alumnes de DAM van aprofitar l’experiència i, com un professional més, van experimentar amb els serveis i novetats que els oferien.

A la tarda, es van realitzar les xerrades que, des de Barcelona, s’oferien per streaming (vídeo online) a tot el món, però sobretot als països de parla hispana. En aquestes xerrades tècniques, es van presentar les novetats però també es van exposar casos d’èxit d’empreses que apliquen la tecnologia d’Amazon en el seu negoci. Un exemple interessant va ser el de l’empresa Kerad Games, creadora del joc online Golden Manager, el qual és un joc en línia on l’usuari es converteix en el manager d’un equip de futbol i on pot fer fitxatges i gestionar el club en general. El joc té més d’un milió d’usuaris mensuals i qui va fer-ne l’encàrrec va ser Gerard Piqué, futbolista del FC Barcelona.

Com a resum de tota la jornada, cal dir que l’experiència pels alumnes ha sigut molt profitosa i interessant, doncs han viscut en primera persona una experiència professional que potser poques vegades tindran l’oportunitat de repetir.