El passat 19 de març es va celebrar a la ciutat de Reus la fase regional de Catalunya de la 3a edició del Concurs Nacional de Programació per a Cicles Formatius “ProgramaMe” (www.programa-me.com). El nostre institut hi va ser representat amb un equip de tres alumnes, entre els 16 equips participants d’arreu de Catalunya.

El concurs consisteix en resoldre la màxima quantitat de problemes durant 4 hores, creant programes que han de ser escrits amb els llenguatges de programació C, C++ o Java. En finalitzar el temps, l’equip que més problemes resol de forma correcta és el guanyador.

Els tres millors equips de cada Concurs Regional participaran a la fase final, en el Concurs estatl que es realitzarà a principis de juny a la Universidad Complutense de Madrid.

El nostre equip (“dududu”), format pels alumnes de segon del cicle formatiu de grau superior de Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma, Jordi Coll, Marc Gurt i Ernest Puigdemont van fer un gran paper en resoldre 6 dels 10 problemes proposats. Van aconseguir el subcampionat, que els dóna dret a assistir al Concurs Estatal. És el segon any consecutiu que el nostre institut aconsegueix ser subcampió.

Els participants valoren molt positivament l’experiència, sobretot pel gran nivell que hi havia entre els equips participants i pel treball en equip que van haver de realitzar.

Alguns mitjans de comunicació no han tardat gens en destacat aquest esdeveniment. Podeu veure alguna de les seves notícies en aquest enllaç.

Tots els professors del departament d’informàtica els donem l’enhorabona i els desitgem molta sort a la final estatal que es diputarà Madrid!

Per acabar us deixem amb al vídeo del concurs que han realitzar els organitzadors.