Discipuli et discipulae Tarraconem visitaverunt. Ille hanc romanam coloniam et sua aedificia ( circum, teatrum, amfiteatrum et dua fora ) cognoverunt. Etiam aquaeductum viserunt et per longum specum deambulaverunt.

Bé, els alumnes de Llatí i de Grec de 1r i 2n de batxillerat vam passar un dia a la Tarragona dels romans, que en aquella època fou la capital d’una província romana i avui en dia conserva en força bon estat els edificis més característics.

Al matí vam anar al Teatre de la Rambla Nova, a veure la representació d’una tragèdia grega, L’Orestíada i després vam fer una visita guiada en anglès pel recinte emmurallat i les torres ; el fòrum provincial , que coincideix amb l’emplaçament de l’actual Catedral; el circ ( es conserva part de la volta on giraven els carros); i l’amfiteatre on vam recordar les lluites de gladiadors (“Ave Caesar, morituri te salutant”). A la tarda i ja de tornada, vam parar-nos a l’aqüeducte de les Ferreres que portava l’aigua del Francolí a la colònia i vam acabar la diada al Mausoleu de Centcelles, abans una antiga vil.la romana.