L’acte de lliurament va tenir lloc el divendres 25 d’abril i  va estar presidit per Jordi Camí, director del PRBB, i Joaquim Gea, degà de la Facultat de Ciències de la Salut i de la Vida de la UPF. Van formar part del jurat Elena Bosch (IBE), Manuel Algara (IMIM) i Daniela Sanges (CRG), els quals van escollir els cinc millors treballs de recerca de batxillerat sobre biomedicina, finalistes d’entre els 116 candidats. En el decurs de la Jornada tots els finalistes van fer una presentació pública del seu treball.  Per a l’elaboració d’aquest  treball de recerca s’ha comptat amb l’assessorament de la tutora Rosa Badosa.

En aquest treball, l’Anna Bosch  demostra que en l’ambliopIia, una disminució de l’agudesa visual sense cap lesió orgànica que la justifiqui, la teràpia visual és un mètode més efectiu que l’oclusió, tot i ser aquest últim més conegut i utilitzat pels oftalmòlegs. L’autora de la recerca ha  dissenyat un pla de teràpia visual que el pacient pot dur a terme a casa i a l’òptica, consistent en uns exercicis i recolzada per una aplicació per a mòbil i tauleta. Aquesta aplicació per a mòbil i tauleta està encara en desenvolupament i no es pot descarregar, però sí que es pot veure a: http://ibuildapp.com/app-343740-Amblyex_2013 des d’un mòbil o una tauleta.

El Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB) és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i la Universitat Pompeu Fabra (UPF). Es tracta d’una gran infraestructura científica, en connexió física amb l’Hospital del Mar de Barcelona, que aplega set centres públics de recerca que realitzen ciència d’excel·lència en una gran diversitat de camps.

Felicitem també en Jaume Mora, que ha quedat entre els finalistes del VIII premi UPF (Universitat Pompeu Fabra) de treball de recerca en Enginyeria i matemàtica aplicada, pel seu treball “Estudi dels cultius protegits i projecte d’un hivernacle automatitzat” assessorat per la professora Sara Plantalech.

I també felicitem la Laia Casas, una de les finalistes del II premi Domènec Font que concedeix la facultat de comunicació de la UPF amb el treball titulat “El dopatge en l’esport” i assessorat per la professora Rosa Badosa.