Alumnes de Grau Superior d’informàtica visiten el Barcelona Games World ‘18

De bon matí el passat divendres 30 de Novembre l’alumnat de 1er i 2on d’ASIX així com alguns de 2on de DAW, juntament amb els professors Josep Rull, Albert Juncà i Luis De Diego van posar rumb a la Fira de Barcelona de Gran Via. Aquest cop per visitar una de les fires més esperades de l’any: el Barcelona Games World. 4 dies de temàtica gaming en dos pavellons amb un total de 52.000 m2 on escollir entre diverses experiències i activitats. Una gran oportunitat de poder veure les novetats i el potencial d’un sector que només a Barcelona representa uns 4.600 treballadors amb un creixement anual d’un 30%, sent Barcelona la capital espanyola del sector.

Com en tota gran fira, hi havia la secció d’exposició de 194 marques com Bandai Namco, Capcom, Koch, Nintendo, PlayStation, Square Enix, Warner Bros Interactive i Xbox a més de firmes tecnològiques com Asus, HP Intel i HTC Vive, entre d’altres. A més, es podia jugar a novetats com The Kingdom Hearts III (Square Enix), Super Smash Bros Ultimate (Nintendo), Jump Force (Bandai Namco) i Days Gone (PlayStation).

Pels amants del eSports, es va crear un petit pavelló per 1.700 espectadors per gaudir de la Iberian Cup amb els millors equips del League of Legends d’Espanya i Portugal. Però pels aficionats també es podia participar a tornejos open de Clash Royale, Arena of Valor, Hearthstone i Fornite.

Pels més nostàlgics també hi havia un espai, un amb més de 250 ordinadors i consoles retro on comprar o jugar amb grans predecessors dels jocs de més d’èxit de l’actualitat.

La gran novetat aquest any han estat els 1.500 m2 dedicats a la realitat virtual on les empreses locals i multinacionals han pogut mostrar algunes de les diverses tecnologies i jocs que existeixen al mercat.

Però això no ha estat tot, també conferències per estudiants i professionals on es podia escoltar a estudiants, universitats i creadors de videojocs, també una exposició d’empreses amb seu Catalana i, un Túnel del Terror i el ‘Escape Room’ ambientats en la pel·lícula Resident Evil 2 i la XR Zone.

Amb tot això, la tercera edició ha batut rècord d’assistència amb més de 138.000 visitants, i entre ells 30 alumnes del Bosc de la Coma i 3 professors que van passar força estona a la zona retro.