Sóc l’Ana Mª Díaz Rojas, estudiant de batxillerat de l’Ins Bosc de la Coma. Fa uns mesos – a l’octubre, concretament – vaig descobrir, a través de l’ institut, el programa Bojos per la ciència. Un programa pensat per a joves d’arreu de Catalunya que estan cursant primer de batxillerat i vulguin descobrir més vies i rutes de recerca científica de les que ofereix cada centre.

Em vaig apuntar a Bojos per la bioquímica. Hi ha tres fases de selecció: en la primera fase s’han d’enviar un seguit de sol·licituds i autoritzacions a una adreça de correu per tal d’optar a una plaça per a una entrevista personal (que té una part escrita i una d’oral); en la segona fase et poden preseleccionar per assistir a una entrevista i, en la tercera fase, et poden seleccionar per poder participar en aquest curs.
“Bojos per la Bioquímica” té una durada de dos trimestres. Va començar el 13 de gener i acabarà el 27 de juny. Compta amb 18 sessions tant teòriques com experimentals i es fa a la UB (Universitat de Barcelona), a la Facultat de Biologia.

El 12 de novembre de 2017 vaig presentar-me a l’entrevista personal que, a més de constar d’ una part oral i una d’ escrita, té una part en anglès; i el dia 27 de novembre em van comunicar, juntament amb 23 estudiants d’arreu de Catalunya, de més dels cent que vam anar a l’entrevista, que havíem estat seleccionats per fer aquest curs.
“Bojos per la bioquímica” pretén, en grups reduïts de 3-4 persones, tractar 8 temes, tant de manera teòrica com pràctica, com pot ser el procés d’elaboració de la cervesa, els aliments transgènics i diferents mètodes de classificació de les proteïnes segons la seva mida i composició. Després s’han de presentar els informes de pràctica i els resultats obtinguts de tres projectes diferents i, a l’últim dia del curs, s’ha de fer la presentació oral a la resta de companys i als nostres familiars.

Aquesta és una oportunitat única que em permetrà acostar-me un pas més al meu futur: tècnic superior en laboratori