Voleu saber quina és la terrible notícia que rep la infermera Kriska? Quina informació s’intercanvien l’operador de morse Kurt i Heinrich Myller? Es podran casar la Silvana i en Leonardo? Per què està fent tants diners en Frank Woods? Quines armes està fabricant la Hilda Klein?

L’alumnat de 4t d’ESO han treballat la Primera Guerra Mundial durant aquest segon trimestre. Els departaments de socials i de llengua castellana s’han unit per realitzar una tasca d’avaluació que ha consistit en la creació d’una carta posant-se en la pell de persones que van viure la guerra. L’alumnat s’ha agrupat en parelles i s’han enviat cartes creuades explicant la seva vivència, des del front o des de la rereguarda de cada país.

Els personatges s’han creat tenint en compte el rigor històric: situant-los a l’any i ubicació pertinents, cuidant tots els detalls perquè estiguin correctament situats en el temps i dotant-los d’una història pròpia (família, professió, quin paper tenen a la guerra, en quines condicions es troben, etc.). Posteriorment, s’han dedicat unes hores de la matèria de llengua castellana per crear la carta, dotant-la de tots els elements que requereix el format epistolar i de vocabulari propi.

El resultat són unes cartes molt emotives i molt verosímils. Les podeu veure durant uns dies als expositors de davant de la biblioteca.