En aquesta  tercera edició dels premis Pujiula , celebrada el dissabte dia 16 de maig,  en Jaume Mora i l’Aleix Costa han estat guardonats amb un primer premi pels seus treballs de recerca.

En Jaume Mora participava en l’àmbit tecnològic amb un treball titulat Estudi dels cultius protegits i projecte d’un hivernacle automatitzat,assessorat per la professora de tecnologia Sara Plantalech. El treball investiga el funcionament d’un hivernacle automatitzat real i, posteriorment, aplica aquests coneixements adquirits a la construcció d’una maqueta d’un hivernacle automatitzat i comprova si els sistemes domòtics que s’utilitzen en els “habitatges intel·ligents” es poden aplicar en un hivernacle:

L’Aleix Costa, participava en l’àmbit de ciències naturals amb un treball titulat Atletes de la llet. Estudi sobre les variables influents en la producció de la llet, assessorat per la professora de biologia, Marta Mallarach.  Aquest treball té com a objectius analitzar quins són els factors principals que un ramader ha de controlar per millorar o mantenir la producció de llet de les seves vaques, estudiar la seva selecció genètica, esbrinar com es determina la qualificació de diferents races de toros i, finalment, aplicar un estudi de cas a partir de totes les dades reals de la granja pròpia..

Els felicitem perquè aquests premis són un reconeixement a la feina ben feta i a l’esforç , constància i rigor  amb què han elaborant els treballs.

Volem felicitar també els  autors dels altres treballs que han estat finalistes dels premis Jordi Pujiula en l’àmbit sanitari i de ciències naturals:

GERARD PUIG ROMERO
Alternativa al trasplantament?

JOEL ROURA TURET
Ara sí que hi veig Clar! Anàlisi de l’evolució de la cirurgia de les cataractes

ANNA BOSCH PLANA
La teràpia visual per a la cura de l’ambliopia

JORDI GELIS BARTRINA
El canvi climàtic

HELENA FÀBREGA BATALLER
Allò que els nostres ulls no veuen a les superfícies urbanes