El dimecres 17 de maig de 2023 es va estrenar l’espectacle UAP23 Poder al Teatre Principal d’Olot. Es van fer dues sessions al matí pels instituts i una funció al vespre per a les famílies que varen omplir el teatre.

La UAP 23 Poder és un projecte musical, educatiu, cooperatiu i solidari d’arts escèniques que treballa per difondre els valors de la pau a través de la música. El respecte per la feina, el treball en equip, la solidaritat conformen l’esperit d’aquest projecte on es fomenta l’educació en valors i l’expressió corporal i vocal.

Aquest any ha celebrat 15 anys i per primera vegada s’ha representat a Olot amb alumnes dels diferents instituts de la Garrotxa.  També s’ha realitzat a Girona, Figueres i Lloret.

El projecte té com a fil conductor la pau i l’espectacle d’aquest any, titulat Poder, ens ha presentat quatre històries independents però relacionades entre si, que tracten diferents perspectives de la idea de poder, des de la dominació del poder religiós, militar o polític, fins al poder dels joves per canviar l’ordre establert del món.

Aquest any l’institut hi ha participat amb alumnes de 1r d’ESO, vuit alumnes de diferents cursos com a cor de cambra interpretant els rols protagonistes i cantant els solos i cinc alumnes de l’optativa de 4t d’ESO de música com a tramoies i tècnics de so. Ha estat una experiència inoblidable, ja que han pogut formar part d’un muntatge professional.

A continuació teniu una mostra de fotos, vídeos de l’espectacle i els reportatges d’Olot Televisió.