Els alumnes de 2n de Sistemes Microinformàtics i Xarxes  del nostre centre van visitar l’ Aeroport de Girona i l’empresa de serveis web SW Hosting situada a Fornells de la Selva.

La primera parada va ser a l’aeroport de Girona on se’ls va fer una breu introducció sobre les tasques que hi realitza AENA, l’empresa encarregada de la seva gestió i primer operador aeroportuari a nivell mundial.

Tot seguit la cap d’informàtica de l’aeroport els va explicar com està estructurada la xarxa de veu i dades i quines tecnologies utilitzen per a la personalització de la informació mostrada en tots els panells informatius en funció d’on es troba cadascun d’ells.

Van visitar també el CPD (Centre de Processament de Dades) de l’aeroport i el  CECOA (Centre de Coordinació Aeroportuària), on van poder veure tots els sistemes informàtics que utilitzen per a la seva gestió així com el seu sistema d’adquisició de dades i supervisió SCADA.

Després de l’aeroport es va fer la visita a l’empresa SW Hosting dedicada a oferir serveis Cloud per entorns crítics i d’alta disponibilitat amb centres de dades replicats a Girona i Madrid. Aquesta empresa fundada el 1996 es caracteritza per la seva seriositat i compromís amb els seus clients així com per apostar per la qualitat i excel·lència.