Amb una tramuntana gèlida i amb un cel blau, sense cap núvol, els alumnes de Batxillerat Humanístic van visitar el jaciment grecoromà d’Empúries i van poder veure in situ els continguts treballats a classe. Vam fer un recorregut per la Paleàpolis i la Neàpolis gregues i també el que fou l’assentament romà. Durant el recorregut, alguns alumnes van llegir poemes relacionats amb els espais més emblemàtics d’Empúries i les alumnes de 1r de Grec ens van escenificar un fragment del cor de la tragèdia Èdip rei, de Sòfocles.

Vam acabar al MAC, on vam veure el famós mosaic del Sacrifici d’Ifigènia i l’escultura restaurada del déu Esculapi… o Serapis, qui sap! Quan estàvem explicant les característiques de l’escultura, les ràfegues de tramuntana eren tan fortes que fins i tot les plaques del sostre es movien…, o potser era que el déu ens enviava algun auguri… Qui sap!

Tenim la sort de poder gaudir d’un dels jaciments més importants d’Europa, on van conviure fa segles les dues cultures que ens representen: la grega i la romana.