Final de curs i, com ja és tradicional, torna la festa de comiat de tots aquells alumnes que acaben estudis postobligatoris a l’Institut Bosc de la Coma. Enguany, però, no ha estat una festa com les altres perquè el moment central de l’acte ha estat el record d’en Miquel Plana, l’artista que havia fet totes les litografies amb què s’ha obsequiat les diverses promocions d’alumnes que han passat per l’Institut i que ens ha deixat recentment.

El record, amb les veus d’en Miquel Colomer i de la M. Mercè Padrosa, ha estat prou emotiu. En Miquel Plana, a més, d’alguna manera ha estat present en la festa a través del seu fill, l’Elies Plana, que s’ha encarregat de la litografia d’aquest any i que ha dirigit unes paraules al públic assistent: l’art del pare, com en els antics oficis, perdura en el seu fill.

Els alumnes de primer de Batxillerat han preparat un acte dinàmic i divers en què hi ha hagut vídeos, cançons i parlaments. L’escriptor Matthew Tree ha adreçat als alumnes una breu conferència sobre el tema “La imprevisibilitat de la vida” en què, tot partint de la vida de l’escriptor nord-americà Henry Miller, ha acabat recordant que la vida pot donar moltes voltes, però que al final resultarà profitosa sempre que tinguem clar quin objectiu tenim.

El poema inclòs en la litografia de record és obra de la poetessa olotina Gemma Arimany, que no només l’ha llegit sinó que n’ha fet una cançó que també ha interpretat durant l’acte. Un breu poema que ha fet les delícies del públic assistent i que acaba amb aquesta endreça dedicada al futur dels joves estudiants: “Tots els llums se t’encenen / estrenes un principi / de pas fosforescent”.

L’acte va acabar amb els parlaments del president de l’AMiPA, del director del centre i de l’alcalde d’Olot a qui se li va agrair especialment la seva presència pel que representa com a institucionalització de la festa, i amb el lliurament de les litografies a tots els alumnes que han acabat els seus estudis.

comiat3comiat4
comiat2comiat1