El dijous 26 de maig, un grup d’alumnes del 2n de Grau Mitjà d’informàtica van fer l’entrega i formació dels primers portàtils solidaris corresponents a un projecte de col·laboració per trencar amb la fractura digital a la Garrotxa.

Diverses entitats del territori com Dinàmig, la Creu Roja, Càritas, el Consorci d’Acció Socials, l’INS Bosc de la Coma, entre d’altres, fa temps que treballem per reduir la fractura digital en la població de la Garrotxa. A més, les últimes dades ens conformen que qui pateix més greument aquesta fractura són les persones amb menys recursos econòmics, més enllà de gènere, edats o formació.

Dins de les activitats desenvolupades per la Comissió per la inclusió digital a la Garrotxa, el nostre Institut ha participat en l’adequació i preparació de portàtils i ordinadors donats per l’empresa Zoetis, així com manuals, videotutorials i formacions. Aquest projecte ha estat desenvolupat per alumnes de segon curs de grau mitjà de Sistemes Microinformàtics i Xarxes (SMX) sota la supervisió d’en Xavier Puerto.

A més, han tingut la col·laboració d’alumnes de segon curs de grau mitjà de Gestió Administrativa (GA), traduint i posant veu a manuals i videotutorials. D’aquesta manera, s’han pogut crear materials en català, castellà, àrab, panjabi i sarahule. 

L’alumnat que ha intervingut en el projecte ha estat:

  • Ayoub Bourhayal (2n SMX)
  • Eloi Monturiol (2n SMX)
  • Èric Folgueiras (2n SMX)
  • Pol Turon (2n SMX)
  • Worokea Trawally (2n GA) – Sarahule
  • Dilpreet Kaur (2n GA) – Punjabi
  • Ouafa Afkir (2n GA) – Àrab

A la fotografia es pot veure l’Anna Casamitjana (Consorci d’Acció Social de la Garrotxa) organitzadora de la sessió, l’Ayoub i l’Eloi (2n SMX) els alumnes formadors, en Marc Nicolau (director de l’INS Bosc de la Coma) i en Xavier Puerto (responsable del projecte).