Durant la setmana del 14 al 21 d’octubre, uns pocs afortunats dels alumnes de primer de Batxillerat hem pogut gaudir de l’intercanvi amb un grup d’estudiants de Bèlgica. Aquest intercanvi, també l’hem pogut compartir amb els alumnes del mateix curs de l’Institut Montsacopa d’Olot.

Els estudiants belgues van arribar el diumenge 13 d’octubre a la tarda a Olot, on van passar una setmana. Com a tot intercanvi, en un inici, hi havia la preocupació de si ens avindríem o si estarien còmodes a casa… tot hi això, aquesta por va anar desapareixent en els primers dies gràcies a les activitats de convivència que l’institut ens havia plantejat. Els estudiants van visitar la ciutat de Barcelona el primer dia on van passejar per les Rambles de Barcelona, el Camp Nou… coneixent la part més turística de Catalunya. A més, al llarg de la setmana van visitar altres ciutats com Girona, on van recórrer els lloc més emblemàtics com la catedral o la
part més comercial; Besalú, on van passejar pel pont; Banyoles, que va ser la sortida d’emergència per la previsió de pluja (ja que havíem d’anar al Puigsacalm) tot i que no els va acabar d’agradar la llarga ruta al voltant de tot el llac i, finalment, la visita dels pobles de marina com Cadaqués o Sant Pere de Roda, on la ruta també ens va deixar bastant atuïts però, per altra banda, van poder gaudir del nostre mar. No obstant això, la ciutat que més van
conèixer va ser Olot, amb el llarg recorregut amb bicicleta pels voltants de la Fageda i la zona volcànica de la Garrotxa on molts de nosaltres vam descobrir que la bicicleta no era un dels nostres millor amics… A més, Olot va ser el punt de trobada de cada tarda on hi berenàvem, passejàvem i ens coneixíem. El dissabte, una vegada arribats ja els últims dies aquí, vam fer un “Family Day” en què molts de nosaltres vam aprofitar per ensenyar la nostra rutina i els esports o ciutats que més ens agraden. A la nit, vam organitzar un sopar d’acomiadament que va acabar amb una gran festa que per molts de nosaltres quedarà sempre gravada i ens va servir per dir-nos l’últim adéu diumenge al matí.

Així doncs, creiem que aquests dies amb els nous amics belgues han estat una experiència molt enriquidora, no només per aconseguir més fluència amb l’anglès, sinó que també per haver tingut l’ oportunitat de conèixer aquesta meravellosa gent que, sense aquest intercanvi, mai no haguéssim conegut. Per acabar, volem dedicar una paraules d’agraïment al professorat que ha organitzat o col·laborat en aquesta activitat i també a l’institut per la facilitat que ens ha donat aquesta setmana.

Aina Danés i Laura Mora