IRENE ORTOLÀ, alumna que fa poc ha acabat el 2n de batxillerat científic, ha estat guardonada per la UdG pel seu treball de recerca basat en una investigació sobre el Codi Ictus.

El divendres, 12 de juny, va tenir lloc l’acte de lliurament dels premis per  a treballs de recerca d’estudiants de batxillerat en la 16a. edició dels premis Consell Social de la Universitat de Girona.

Irene Ortolà ha obtingut un dels dos premis en l’àmbit de ciències entre els 88 treballs que s’hi presentaven.  El seu treball es titula  NO PERDIS EL TEMPS. VUIT NEURÒLEGS OPINEN SOBRE EL CODI ICTUS i ha estat tutoritzat per la professora Marta Mallarach. Es basa en un estudi del protocol hospitalari que actualment hi ha implantat al nostre país en la detecció de casos d’ictus.  Un dels objectius principals es donar a conèixer  aquesta malaltia, encara força desconeguda entre la població i incidir en la importància d’actuar amb la màxima rapidesa possible.  També  s’ha incidit sobre la eficiència del Codi Ictus i les possibles millores que es podrien aplicar sobre aquest protocol.  La part més pràctica ha estat extreure conclusions a partir de l’ opinió de vuit neuròlegs estatals especialistes en aquesta malaltia. Aquesta part es complementa amb un documental que recull les opinions d’altres neuròlegs entrevistats via Skype. Pel que fa a la metodologia, s’ha emprat l’anomenada Metodologia Review.

Volem felicitar la Irene ( que vol cursar estudis de medicina !) per aquest treball que ha estat reconegut per la Universitat per la qualitat de la recerca i de la investigació en aquest camp sovint desconegut per gran part de la població, com és  aquest tipus de  lesió cerebral.  Esperem que aquest treball de recerca sigui el punt de partida de noves investigacions i recerca  que pugui fer la Irene en un futur.