El dia dels drets humans és el 10 de desembre. Enguany, aquest dia era diumenge i el vam celebrar el dilluns 11 de desembre.

Aquesta celebració commemora l’aprovació a l’any 1948 de la Declaració Universal dels Drets Humans per part de l’Assemblea General de les Nacions Unides (ONU). La declaració considera que els drets bàsics i les llibertats fonamentals són inherents a tots els éssers humans, inalienables i aplicables per igual a totes les persones, que naixem lliures i iguals en dignitat i drets, amb independència de la nacionalitat, lloc de residència, gènere, origen nacional o ètnic, color de pell, religió, idioma o qualsevol altra condició. La comunitat internacional es compromet a defensar la dignitat i la justícia per a tothom.

La xerrada d’aquest curs va anar a càrrec del Kaissa Ould Braham, filòloga, periodista i activista amaziga, originària de la Cabília, una regió del nord d’Algèria. A més, és col·laboradora d’ACNUR (agència de l’ONU pels refugiats) i és la mare de dos alumnes del nostre institut.

Al llarg de la xerrada va tractar la vulneració de diversos drets humans fonamentals, com són: la llengua, la religió i l’ètnia. En el país de la conferenciant i de la seva família els vulnerar aquests drets i van haver de fugir. Van arribar al nostre país en la condició de refugiats per la repressió i amenaces que van patir. Les seves vivències van ser captades amb molt d’interès pels alumnes de 4t d’ESO, batxillerat i primers cursos de cicles formatius.

Des de l’institut volem agrair-li molt sincerament la seva col·laboració.