Enguany la xerrada del dia 10 de desembre es va referir al Dret al treball, i va anar a càrrec del Sr.Joan Carles Gallego, secretari general del sindicat Comissions Obreres (CCOO).

Aquesta celebració commemora l’aprovació a l’any 1948 de la Declaració Universal dels Drets Humans per part de l’Assemblea General de les Nacions Unides (ONU). La declaració considera que els drets bàsics i les llibertats fonamentals són inherents a tots els éssers humans, inalienables i aplicables per igual a totes les persones, que naixem lliures i iguals en dignitat i drets, amb independència de la nacionalitat, lloc de residència, gènere, origen nacional o ètnic, color de pell, religió, idioma o qualsevol altra condició. La comunitat internacional es compromet a defensar la dignitat i la justícia per a tothom.

Al llarg de la xerrada es van desenvolupar els elements fonamentals dels drets humans laborals: ocupació estable, protecció social, salari suficient, condicions de treball satisfactòries, llibertat sindical, dret a la negociació col·lectiva, dret a vaga, accés al treball en condicions d’igualtat per a homes i dones, protecció al treball de menors, impossibilitat de renúncia als drets laborals i justícia laboral.

D’altra banda es varen valorar aspectes com el tipus d’acomiadament i la normativa actual després de la reforma laboral, la devaluació interna com a via per a sortir de la crisi, els diferents tipus de contracte i la possible introducció d’un contracte únic, i els canvis als quals s’enfronta la societat actual.