El passat 21 de març es va celebrar al nostre centre la VIIa edició del concurs de programació per a cicles formatius de grau superior de Catalunya. Hi van participar 30 instituts d’arreu de Catalunya, dels quals 10 ho van fer de manera online, ja que les previsions d’inscripció es van desbordar, certificant d’aquesta manera la magnitud de l’esdeveniment. El nostre centre va acollir un centenar de persones, entre alumnes participants i professors acompanyants.

L’organització d’un aconteixement d’aquesta magnitud comporta una feina considerable, i ho demostra el fet que des del mes d’octubre els professors del departament d’informàtica i els alumnes dels cicles formatius d’informàtica van estar preparant-lo. A més, també hi van col·laborar alumnes de 2n d’ESO i de 1r del CFGS d’Administració i Finances, amb la qual cosa, la implicació d’alumnes de diversos estudis del centre va fer que tot anés com una seda.

El dia abans, a la tarda, els alumnes de 2n del CFGM de Sistemes Microinformàtics i Xarxes van desmuntar completament les aules A23 i A24 i van fer un muntatge espectacular, amb 10 ordinadors per aula, van muntar la xarxa informàtica, … , i tot en només 4 hores de feina!

El desenvolupament del concurs va ser tot un èxit i, finalment, després de 4 hores intentant resoldre els 10 problemes plantejats que un jutge en línia anava validant, l’equip guanyador va ser “AlfEfe4”, de l’Institut Joan Budrieu de la Seu d’Urgell; en segona posició es va classificar l’equip “La República Contraataca” de l’Institut Francesc Vidal i Barraquer, de Tarragona; i en tercera posició, l’equip del nostre institut, “Javiduria”, format pels alumnes de 2n de Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma, Joan Vilalta, Jordi Coma i Sergi Martínez. Aquests equips, juntament amb el 4t i 5è classificat, representaran Catalunya a la final estatal que es disputarà el 15 de juny a la Universidad Complutense de Madrid. El nostre institut ja és la quarta vegada que s’hi classifica, passant a ser l’institut català que més vegades hi accedeix, la qual cosa posa de manifest la qualitat dels ensenyaments que s’hi imparteixen.

Moltes felicitats a tots i molta sort a la final!!