Liam Pewton, alumne que està cursant 1r de batxillerat científic al nostre institut, ha estat seleccionat  en el  programa “Bojos per la Ciència”, una proposta  del Departament de Bioquímica i Biologia Molecular de la UB.

Aquesta iniciativa  permet, als alumnes que tenen interès i mostren aptituds en el camp de les ciències, aprofundir en la teoria i les tècniques científiques al costat d’investigadors de renom; d’aquesta manera, poden guanyar experiència pràctica en les últimes metodologies d’avantguarda i posicionar-se per a una possible carrera professional dins la branca científica que hagin escollit. Des de l’escola, farà el seguiment d’aquest projecte la professora de Biologia, Eva Costa.

En Liam Pewton ha estat un dels 24 alumnes seleccionats de tot Catalunya que podran seguir aquest projecte. Després d’una avaluació de continguts que van superar  uns 100 alumnes, hagué de demostrar un bon coneixement d’anglès i defensar els seus coneixements en aquesta llengua en una entrevista personal.

El curs, que es farà al llarg de 18 dissabtes, tractarà  els següents 10 temes científics :

–          Introducció a la seguretat al laboratori de Bioquímica

–          Fermentacions i llevats.

–          Proteïnes transportadores  de l’ADN.

–          Bioinformàtica i les seves aplicacions.

–          Ús d’animals experimentals en el laboratori d’investigació.

–          Mesures i aplicacions bioquímiques.

–          Plantes transgèniques.

–          Bioquímica a través d’internet.

–          Microscòpia multidimensional.

–          Preparació i presentació pública d’un article científic.

El curs s’impartirà en català i en anglès i el material estarà en l’idioma en què es desenvolupi la sessió corresponent. Es portarà a terme als laboratoris del departament de la BBM de la UB a la facultat de Biologia.

Des de l’institut, volem felicitar en Liam i animar-lo a treure el màxim profit d’aquesta oportunitat d’aprendre  a la Universitat de Barcelona.

Recull de premsa:

Més de 200 estudiants de batxillerat són els nous Bojos per la Ciència 2016