El proper divendres 25 d’octubre de 13 a 14 hores tindrà lloc la Lliçó inaugural del curs 19-20. Enguany tenim el plaer de
comptar amb una figura destacada dins l’àmbit de la recerca científica, el Sr. Marc Güell Cargol.

Els estudiants assistents a la xerrada seran els alumnes de primer curs de Batxillerat i de Cicles Formatius de Grau Superior.

A continuació, trobareu una petita ressenya del seu recorregut professional.

Marc Güell (Olot, 1982) és investigador principal del grup de Biologia Sintètica Translacional i professor de la Universitat Pompeu Fabra (UPF).

La seva recerca actual està centrada en la biologia sintètica aplicada. Està desenvolupant línies de recerca en teràpia gènica i en l’enginyeria del microbioma de la pell. Un part de la seva carrera ha estat centrada en la transferència tecnològica com a fundador científic i assessor de les empreses egenesis biosciences (centrada en xenotransplantament) i de sbiomedic (centrada en teràpies basades en el microbioma de la pell).

Es va formar com a químic i enginyer tècnic de telecomunicació i es va doctorar en biomedicina. Posteriorment, va ser investigador post-doctoral a la Universitat de Harvard entre els anys 2010 i 2016.

Recentment va rebre el premi nacional de recerca al talent jove (Generalitat de Catalunya) i el premi del consell social de UPF a la transferència tecnològica. També l’any 2013 va ser distingit com ambaixador d’Olot.