“A través de la crítica, s’afirma la personalitat” així començava Felipe L. Aranguren la Lliçó Inaugural que va tenir lloc a la Sala d’actes de l’institut, el passat 27 d’octubre.

Aquest curs, els alumnes de batxillerat han gaudit de les reflexions del senyor Aranguren, sociòleg i poeta, que va incidir en la necessitat d’exercitar la crítica cap al coneixement adquirit per tal d’afirmar-nos com a persones.

Segons Aranguren, en la societat actual, l’individu es troba aïllat i distret del que realment importa, malgrat ens facin creure que estem immensament informats i ben comunicats gràcies a la tecnologia. Aquest control de la informació acaba facilitant la manipulació dels ciutadans.

Davant d’aquesta situació, Aranguren proposa la necessitat del treball en equip, del recolzament mutu i de la solidaritat. Cal una societat col·lectiva i no individualista, per adonar-se de què està passant al món. La presa de consciència col·lectiva ens ha de portar a organitzar-nos per intentar fer un planeta més habitable i garantir el futur per les properes generacions.

Després de la xerrada, es va encetar un col·loqui on els estudiants van tenir l’oportunitat d’expressar les seves opinions i dialogar amb el conferenciant.

Per contribuir al creixement personal de l’alumnat, l’institut habitualment ofereix actes com aquest que promouen la formació integral de l’alumne més enllà del punt de vista estrictament acadèmic.

La intervenció del senyor Aranguren de ben segur que no va deixar ningú indiferent.