Jordi Coma, Sergi Martínez i Joan Vilalta, alumnes del cicle formatiu de grau superior en Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma van rebre, el passat 5 de juliol, la medalla de bronze del Campionat CatSkills, en l’especialitat de programació d’aplicacions informàtiques. La medalla la va lliurar el Conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, en una acte celebrat a l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya de Barcelona. Durant l’acte, el Conseller va destacar la importància de l’FP per al teixit productiu del país i destacar que cal donar més importància a aquests estudis, que malgrat els esforços dels darrers anys, encara no tenen la consideració que els pertoca en la societat.

Els tres alumnes van aconseguir aquest reconeixement gràcies a la seva participació el 21 de març al Concurs ProgramaMe, que aquest curs també organitzava l’institut olotí per a tots els centres d’FP d’informàtica de Catalunya. Aquestes fites demostren que el Bosc de la Coma ha esdevingut un referent en els estudis d’informàtica de la comarca i la província.

Què és el Campionat Catskills?

Els Campionats d’FP de Catalunya, que organitza el Departament d’Ensenyament conjuntament amb els centres educatius, té lloc cada dos anys i permet fer lluir les habilitats i les competències professionals dels alumnes que hi participen. Les proves de les diferents competicions estan inspirades en el campionat internacional Worldskills. L’objectiu és promoure la transferència d’habilitats i coneixements en l’àmbit de la formació professional i, al mateix temps, estimular alumnes i professors dins el marc de la formació professional.

Durant les diferents proves, els alumnes utilitzen moltes de les destreses adquirides als cicles que estan estudiant. Aquestes proves les elaboren persones expertes en cadascuna de les diferents categories. El contingut de les proves es recull a les directrius tècniques de cada especialitat.