Els passat 6 de juliol es va fer el lliurament de premis i reconeixements de la competició Catskills 2016. La Consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, va presidir l’acte a les instal·lacions de l’INFC a Barcelona.

Catskills és un campionat, adreçat a l’alumnat de cicles formatius de tot Catalunya, que té com a objectiu mostrar les habilitats i les competències professionals dels alumnes d’FP, i promocionar l’intercanvi d’idees i experiències entre tots els participants: estudiants, professors, centres educatius i empreses. Actualment compta amb 31 modalitats relacionades amb diferents professions. En algunes modalitats la participació és individual i en altres es competeix en equip.

Hi varen participar en Sergi Martínez (2SMX) en la modalitat d’Aplicacions de software, i com a suplent, la Cristina Martín, que va fer la prova sense competir. En Sergi va obtenir el tercer lloc i per tant, medalla de bronze. A la modalitat de Programació d’aplicacions informàtiques, l’equip d’alumnes de 2DAM, format per Eduard Corominas, Adrià Llongarriu i Charlie Agustín Proaño, sense obtenir medalla, varen fer molt bon paper.

Tots els participants varen valorar l’experiència com a interessant i enriquidora.

Catskills és un campionat se celebra cada dos anys, i els guanyadors han aconseguit passar al campionat a nivell de l’Estat espanyol, Spainskills. Al seu torn, els guanyadors d’aquest campionat poden competir als Wordskills, el campionat del món de destreses i habilitats en diferents modalitats de formació professional.

Cal recordar que els cicles de la família d’Informàtica tenen una gran implantació a tot Catalunya, i els resultats obtinguts tenen, per tant, molt mèrit per la gran competència existent.

Felicitats a tots, i també als professors i tutors que els han acompanyat!