Aquest dijous, els alumnes de  batxillerat de les matèries de Llatí, Creació Literària i Comunicació Audiovisual hem anat al teatre i  hem gaudit d’una obra que connecta el mite ovidià d’Orfeu amb la realitat virtual.  
Insectotròpics reinterpreta el mite d’Orfeu i Eurídice fent una revisió dels conceptes de l’amor, la vida i la mort, des de la fabulació mitològica a la crònica contemporània passant per les noves tecnologies immersives per fer front al dol. La imaginació com a resposta a les preguntes impossibles, que es materialitza amb l’exhibició en metaversos, la participació de la comunitat digital en el desenvolupament de l’obra, la venda d’obres en NFT, la tecnologia blockchain, el llançament de la música en directe i tot el que es pugui derivar d’aquests espais.
Ha estat una experiència molt enriquidora, competencial i transversal que, ben segur, ajudarà els alumnes a entendre la pervivència del món clàssic en l’actualitat. Aquesta experiència ens permetrà treballar els continguts des de les tres matèries.

Elena Castillo, Coral Puigferrer i Fina Vilanova