Els centres educatius de la comarca de la Garrotxa que formen part de la xarxa d’Escoles Verdes de Catalunya, hem organitzat una acció conjunta per minimitzar els residus durant aquestes festes de Nadal dins de la Setmana Europea de Prevenció de Residus.  

Per aquest motiu hem organitzat diferents propostes:

  • Al llarg d’aquesta rebreu, cada dia, una píndola feta pels i les alumnes dels diferents comitès ambientals dels centres educatius amb consells i idees.

  • També volem convidar a les famílies a participar i gaudir d’un Nadal Residu Zero. 

Per aquest motiu us oferim una xerrada gratuïta sobre Residu Zero feta per una especialista, l’Esther Peñarrubia. Aquesta xerrada es farà el dimecres 15 de desembre a les 7 del vespre per la plataforma ZOOM.  Les places són limitades. Per a poder-hi participar cal que us inscriviu a través d’aquest enllaç abans del dia 13.
https://forms.gle/jf1KiaK2VKFfoQLv7

Us animem a participar-hi!

Aquí teniu una mica més d’informació:

Esther Peñarrubia (Barcelona, 10 de desembre de 1980) és coneguda per ser la traductora del llibre Residu Zero a Casa, de Bea Johnson, i ambaixadora de la filosofia Residu Zero al nostre país, és Doctora Enginyera Agrònoma per la Universitat de Lleida.

El RESIDU ZERO: VIURE SENSE GENERAR RESIDUS

Vam aprendre a reduir moltes coses, vam perdre la vergonya a l’hora de demanar objectes o eines que necessitem puntualment a amics, vam adoptar la bicicleta com a mitjà de transport familiar diari, intentem compartir vehicle en desplaçaments llargs…

El zero absolut és gairebé impossible, sempre ens caldrà un medicament, per exemple, que va dins un envàs. Però sí que és molt fàcil viure sense generar gaire residus… no és gens difícil, tan sols has de tenir ganes de canviar d’hàbits.

Cal fomentar el comerç responsable i de segona mà en diversos àmbits i l’intercanvi de béns entre persones i col·lectius, com ara els tallers de reparació, biblioteques d’eines …

com a consumidors tenim un poder que de vegades oblidem, i comprar equival a votar, així que individualment sí que podem fer, i molt!

Podem portar bosses de tela per comprar a granel i, fins i tot, portar ampolles que es puguin reomplir. No tingueu por de rebutjar el que no necessiteu.

Pensant una mica en les dates de consumisme que s’acosten, com és el Nadal, com a regal físic podem donar una bona ampolla d’aigua feta d’acer inoxidable o de vidre. Es No tots els bons regals són objecte. Altres regals igual de bons són les experiències, com ara una entrada de cinema o teatre.

Reflexioneu una mica abans de consumir o comprar. Regaleu productes de primera necessitat …