Dins el treball de síntesi de 2n d’ESO d’aquest curs, 2020-21, el comitè ambiental del Bosc de la Coma, amb col·laboració amb l’equip docent de 2n, va organitzar una acció de neteja del Riu Fluvià

Els dies 23 i 24 de febrer van fer una sortida de 4 hores amb cada un dels 5 grups de 2n d’ESO (30’ explicacions, 2,5h activitat, 30’ anada i 30’ tornada).

Just abans de la sortida vam passar un vídeo que va muntar el comitè ambiental.

 

Cada grup classe va netejar un tram diferent del riu, recollint totes les deixalles trobades en bosses de ràfia. Havien d’observar molt atentament i anotar tot el que trobaven per tal de comptabilitzar tots els residus. Vam pesar el total de residus recollits de cada tipus i els vam separar en bosses diferents. Vam observar elements naturals i artificials característics del paisatge, com boscos, cascades, fonts, ponts, molins, rescloses, etc. Calia prendre consciencia del que volem protegir. Un membre de cada grup va fer fotografies sobre la recollida i sobre els elements interessants del riu. En acabar, vam fer una foto de tots els residus i la ubicació on els vam deixar per tal d’avisar al servei de neteja que els van passar a recollir.

Amb les dades obtingudes, i buscant informació sobre el riu, els alumnes van escriure un article periodístic on van explicar tot el que van trobar amb l’objectiu de conscienciar la població d’Olot de no abocar residus al riu i reciclar correctament. També van fer una exposició oral davant els seus companys explicant tota l’activitat.

En aquest enllaç pots donar un cop d’ull als articles que van fer els alumnes: