Projecte “Pescadors de plàstic”

Aquest any, com a escola verda, participem en un projecte coordinat pel Centre Tecnològic BETA de la Universitat de Vic i finançat per la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) que es titula:

El mar comença als Pirineus. Pescadors de plàstic”: es vol aplicar la ciència ciutadana en l’àmbit escolar per conèixer la contaminació per plàstics en els nostres rius i el seu transport cap al mar.

Per tal de fer difusió de la necessitat de reduir l’ús que fem del plàstic hem penjat a la paret del vestíbul una gran xarxa de pescador que surt del Rainbow Warrior, de Greenpeace (tenim el seu permís i col·laboració) per tal de pescar els envasos de plàstic del fons del mar, que hem representat amb un aquari.

Els alumnes de l’aula SIEI han construït 30 contenidors per tal de recollir de manera selectiva els envasos a les aules.

  • Els delegats ambientals, o altres alumnes voluntaris, portaran a buidar els contenidors d’envasos i els de paper als contenidors del pati.
  • Els alumnes de l’aula taller s’encarregaran de buidar periòdicament els contenidors del pati i de posar gomets adhesius a les bosses d’envasos per tal de respectar el nou sistema de control que ha posat en marxa SIGMA.
    No volem que els nostres plàstics acabin al mar.

El dia 10 de febrer l’Odei Garcia, que està fent la seva tesi doctoral sobre la contaminació del mar per microplàstics i participa en projectes d’investigació sobre mamífers marins, vindrà a l’institut per fer dues xerrades sobre l’efecte de la contaminació del mar per plàstics.
Aquest projecte lliga molt bé amb el tema de la nostra revista d’aquest curs, que dedicarem de manera monogràfica a l’impacte que produeixen els residus a la natura.
També farem un concurs de dibuix per St. Jordi: cal dissenyar una il·lustració per a les samarretes que els alumnes de 4t vendran el curs vinent. Ens agradaria que el tema del dibuix fos el mateix de tot plegat, “els pescadors de plàstic”: La denúncia del plàstic com a material d’un sol ús.
Per la setmana d’esport, cultura i lleure Farem una ruta de 3 dies amb bicicleta: Olot- Girona- Sant Feliu de Guíxols- Platja Castell. El 2n dia, a la platja de Sant Feliu, els nostres alumnes faran una activitat organitzada pels voluntaris de Greenpeace de Girona.

Comitè ambiental del Bosc de la Coma