L’Aina Verdaguer Homs, alumna de 2n de Batxillerat Científic, ha quedat la 1a entre 25 finalistes en la convocatòria d’enguany dels premis CRACS de la UdG, en la modalitat “LA MILLOR DEFENSA” del treball de recerca. S’ha premiat la solidesa de les argumentacions, la capacitat d’oratòria i la correcció lingüística de l’exposició davant les preguntes que li ha formulat el tribunal.

El seu treball de recerca, tutoritzat pel professor de Biologia Marcos Magallanes, porta per títol Quin cacau! L’Aina ha fet recerca sobre els efectes que la xocolata ens provoca quan la ingerim, a partir d’articles científics per aconseguir una informació rigorosa i contrastada. A la part teòrica, fa un estudi del cacau des de diferents punts de vista: els primers contactes d’aquest aliment amb la cultura europea, els tipus de cacau, els principals components i els efectes d’aquest sobre la salut humana. A la part pràctica, hi ha una entrevista a en Jordi Ferrer i dues visites a la fàbrica de Xocolates Torras i a la de Xocolata Jolonch.

Des del centre, volem felicitar l’Aina i l’encoratgem a treballar amb el mateix rigor i entusiasme!

Vídeo lliurament de Premis CRACS 2021