Dos premis de recerca UdG per a alumnes del batxillerat científic de l’INS Bosc de la Coma.

El passat divendres 14 de juny el Consell Social de la Universitat de Girona va celebrar l’acte de lliurament de premis als millors treballs de recerca. En aquesta convocatòria la UdG ha rebut més de 200 treballs de recerca, dels quals han seleccionat els 12 millors treballs en cadascuna de les seves categories.

Enguany, el premi en la categoria de Medicina ha estat per a l’alumna Marta Boix i Turet amb el seu estudi titulat: “Cercant els límits de la regeneració hepàtica”, dirigit per la professora Marta Mallarach i Macias. En el seu estudi, la Marta arriba a conclusions interessants com que la regeneració hepàtica pot ser molt variada. Després d’estudiar el desenvolupament i el comportament del fetge en els diferents casos de patologia hepàtica, l’autora va poder observar que la regeneració depenia majoritàriament de la resecció que se li aplicava. El fetge, però, no es regenera mai completament.

L’Alba Simon Mata ha aconseguit el premi en la categoria de Ciències amb el títol: “Mengem vegetals transgènics?”. Dirigida per la professora Eva Costa Vilalta, l’Alba se centra en analitzar els processos de creació dels aliments transgènics, analitzar també la normativa que regla aquests procediments, així com la repercussió que pot tenir un aliment transgènic com la soja en la salut dels individus. Segons les seves conclusions, mengem molts més aliments transgènics dels que realment som conscients; en la majoria de casos, les transformacions genètiques en aquests productes estan motivades per necessitats productives més que per una intenció de millorar la qualitat nutricional el producte. Malgrat això, sembla que no hi ha una incidència immediata en la salut dels
consumidors.

Podeu consultar els dos treballs de recerca a la secció corresponent d’aquest web.