Els alumnes dels cicles formatius i de batxillerat han fet un molt bon paper en els premis Jordi Pujiula.

–          Kevin Roman Costa, Adrià Llongarriu i Eduard Corominas guanyen el primer premi  amb l’aplicació NFC MOMENTS que permet a persones invidents rememorar moments i records. Elaborada com a projecte final del cicle formatiu de Desenvolupament d’aplicacions multiplataforma (DAM), fa palès l’ús més humà de les tecnologies.

–          Jordi Coma i Cristina Martín, guanyen l’accèssit amb el projecte final del cicle formatiu de grau mitjà de Sistemes microinformàtics i xarxes (SMX), YUYAN ACADEMY, el disseny d’una infraestructura informàtica per a l’obertura d’una escola d’idiomes xinesa a Olot.

–          Valentí Julià, del cicle d’Administració de sistemes informàtics en xarxa (ASIX) va ser també finalista amb PROJECTE-9 de creació d’una infraestructura informàtica per a una gran empresa.

En la categoria de treballs de recerca varen ser finalistes:

–          Helena Macias amb Menjar és una necessitat, menjar intel·ligentment és un art.

–          Lídia Torres amb el treball Amb els ulls mirant al cel

–          Júlia Graboleda, amb Projecte de remodelació de tres estances d’un habitatge. Passat, present i futur.

PROJECTES CICLES FORMATIUS

En Kevin, l’Adrià i l’Eduard, a partir de les competències adquirides al cicle de grau superior de Desenvolupament d’aplicacions web (DAM), varen dissenyar una aplicació per Android que permet, per exemple, a persones cegues guardar en àudio moments i records relacionats amb fotografies o objectes, per després reproduir-los quan l’usuari vulgui. La idea també té altres aplicacions.

En Jordi i la Cristina, que han cursat el cicle formatiu de grau mitjà de Sistemes microinformàtics i xarxes (SMX), varen desenvolupar com a síntesi final del cicle la implementació de la xarxa, servidors, la gestió de la facturació, l’entorn d’aprenentatge en línia, el web i les mesures de seguretat per a l’obertura d’una escola d’idiomes xinesa a la ciutat.

En Valentí Julià, va aplicar les competències adquirides en el cicle de grau superior d’Administració de Sistemes Informàtics (ASIX) al Projecte-9, al desenvolupament d’una infraestructura informàtica connectant diferents punts distants amb el control des de la seu central. En destaquen els aspectes de disponibilitat, seguretat i alt rendiment.

TREBALLS DE RECERCA DE BATXILLERAT

L’Helena va fer una revisió dels principals components de la nostra alimentació fent èmfasi, en la part pràctica, de les anomenades dietes depurativa, la seva tolerància i els seus efectes.

La Lídia, amb el treball Amb el ulls mirant al cel, va comparar les prediccions meteorològiques tradicionals amb les científiques i va investigar la base científica dels pronòstics populars.

La Júlia, després d’analitzar la utilització dels espais d’un habitatge al llarg del temps, va dissenyar en la remodelació de tres de les estances per adequar-la a les noves necessitats.

 

Enhorabona a tots pel reconeixement.