Aprenentatge de la dansa catalana a les aules; l’activitat física com a eina d’inclusió escolar i social; un estudi sobre les apps que han substituït tasques o eines en dècades passades; i un projecte d’exportació han sigut els treballs presentats per exalumnes de l’Institut Bosc de la Coma en els Premis Salvador Reixach que es van lliurar el passat 2 d’octubre a Santa Pau.Entre aquests treballs, el treball anomenat “Kakawati projecte d’exportació”, d’Aisata Gumaneh Samura, Gisela Coderch Ribot i Sergio Cardona Martínez, va obtenir un accèssit en la categoria de cicles formatius. Es tracta d’un projecte empresarial enfocat a l’exportació de productes alimentaris dirigits a aquelles cultures que busquen els seus productes natals a occident, com és el cas de la crema de cacauet.

Pel que fa als treballs de la categoria de batxillerat, es van presentar els següents títols:

  • “Aprenem ballant”, d’Idoia Llongarriu Ferrer. El treball té com a objectiu demostrar que la dansa catalana pot esdevenir, a més d’ensenyar passos o melodies, una proposta d’aprenentatge didàctic a les aules.
  • “El borinot vola perquè no sap que no pot volar”, de Max Peyriguer Montserrat. És un treball que es planteja com a objectiu demostrar que l’activitat física ajuda a la inclusió escolar i social, i ho fa a partir de l’experiència d’un noi garrotxí que va néixer amb una malaltia que li va provocar ceguera.
  • “La vida abans del mòbil”, de Genís Costa Lopera. Davant la importància que han assolit els smartphones, el treball fa una comparativa històrica de les aplicacions més usuals utilitzades avui en dia, amb les eines tradicionalment utilitzades per diverses generacions.

Enhorabona a totes i tots!

#BAT_BC #CF_BC