El passat dimecres 30 d’octubre, es va realitzar el primer acte del projecte que s’està duent a terme amb els alumnes de 2n d’ESO, dins la matèria de Cultura i valors ètics, que tracta de les malalties minoritàries. L’objectiu final d’aquest projecte és recaptar diners per la investigació sobre les malalties minoritàries.

En aquest primer acte, es va comptar amb la presència de la Teia Plana. La Teia és la mare de l’Adrià i en Pol. L’Adrià té una malaltia minoritària, concretament la síndrome de Mowat Wilson. La Teia va parlar de la seva experiència en tant que mare d’un nen amb una malaltia minoritària i l’experiència de viure el dia a dia amb un nen amb una tipologia tan concreta, que comporta moltes situacions complexes.
A més a més, és metge psiquiatra, doctora en medicina per la universitat de Barcelona i coordinadora de la unitat de trastorns de la conducta alimentària en nens i adolescents de l’hospital clínic de Barcelona.

Volem agrair a la Teia que hagi acceptat venir a Olot a fer la xerrada als alumnes de 1r i 2n d’ESO. Moltes gràcies per aquesta xerrada, Teia.