El segon trimestre al PTT Garrotxa ha estat entretingut, fructífer i ple d’aprenentatges. El vam iniciar el dia vuit de gener, tornàvem de les vacances i el PTT encara feia olor de pintura, guix i productes de neteja.

Al desembre havíem acabat les obres d’ampliació del despatx i les obertures de les finestres. Ens havia costat suor i hores, i ho havíem fet conjuntament docents, alumnes i PAS, tota una aventura. El primer dia, se’ns va fer estrany obrir la finestra, semblava mentida. Vam tenir fred, però valia la pena ventilar la classe i sentir que l’aire hivernal corria per l’edifici, amb un abric va estar tot solucionat. Des de llavors hem hagut d’agafar l’hàbit d’obrir i tancar finestres. No podem deixar d’explicar, que un dia ens les vam deixar obertes de bat a bat, i gràcies a la gent de l’EOI, que se’n van adonar i les van tancar, el PTT no es va convertir en un glaçó.

Començàvem de forma intensiva la Formació Professional. I què és pels alumnes del PTT la formació professional… us preguntareu? Doncs bé, cada perfil la realitza de forma diferent i amb l’objectiu d’aprendre amb profunditat la professió escollida d’una forma pràctica i el més semblant a la realitat laboral. Al final els oficis són professions basades en l’aprenentatge d’uns processos artesanals, podríem dir, i aprendre fent, és la millor opció.

Els alumnes del perfil de Fabricació Mecànica i Instal·lacions Electrotècniques van passar aquestes més de 400h de formació dins els tallers mecànics i elèctrics de l’Institut La Garrotxa. Allà els alumnes han après a soldar, tallar, llimar, tornejar, connectar, empalmar, pelar… I després ho han posat en pràctica en diferents projectes. Un dels projectes duts a terme pel perfil ha estat canviar part de l’enllumenat de l’Institut La Garrotxa, substituint els fluorescents antics per leds, d’aquesta manera l’institut estalviarà energia i fa un pas cap a la sostenibilitat dels edificis públics.

Els alumnes del perfil de Comerç i Atenció al Públic han estat fent classes molt diverses, des de treballar ofimàtica i màrqueting al PTT, a fer aparadors per diverses botigues del centre d’Olot, passant pel supermercat Consum, on les professionals de l’empresa els han explicat detalladament totes les tasques que es desenvolupen en una gran superfície, i les van posar en pràctica durant diverses setmanes. A més a més, aprofitant els aprenentatges en aparadorisme, els alumnes de comerç van dissenyar i realitzar el nou espai Cafè del PTT Garrotxa. Un espai interior on hi ha una màquina de cafè, un microones i unes cadires i taules. Aquest espai està dissenyat per ser un racó de trobada, pausa i conversa per a tothom. I està decorat amb caixes de fruita, quadres fets pels alumnes… És un espai que des de la seva reorganització ha agafat força i s’usa molt sovint.

Per últim tenim els alumnes del perfil d’Hoteleria: Cuina i Serveis de Restauració. Els alumnes d’Hoteleria han desenvolupat la Formació Professional íntegrament al restaurant Can Xel de Santa Pau. A Can Xel han treballat tant els conceptes i les tècniques culinàries com les de servei, i en les àmplies instal·lacions del restaurant ho han pogut posar en pràctica. La cuina, enguany, ha estat un dels punts forts, tots els alumnes han pogut cuinar tota mena de plats, i fins i tot, cada migdia, dinàvem receptes proposades pels diferents grups de treball que vam fer. L’altre plat fort són els cafès. Si mai us trobeu un estudiant del PTT, no dubteu en demanar-li un Frappé, els fan deliciosos.

Així, després d’hores i hores de formació professional, hores a classe acabant de tancar temes pendents, es va acabar el 2n trimestre. Sempre amb el coet al cul, d’un costat a l’altre i sempre amb les mans a la feina, vam arribar a Setmana Santa. Vacances merescudes, descansar la ment i el cos. I amb els nervis a flor de pell per iniciar l’excitant 3r trimestre, fent les famoses i profitoses pràctiques a l’empresa! Veurem com van!