El dia 5 de maig de 10 h a 14 h, al Firal i al passeig Bisbe Guillamet d’Olot  es va celebrar el Robolot en el que els alumnes de 4t ESO de l’optativa de tecnologia vam presentar els nostres projectes, juntament amb 35 escoles més de tot Catalunya, una d’elles l’institut Montsacopa, que va ser el que més projectes va presentar.

Per a nosaltres aquest dia consistia a presentar un treball amb el qual els alumnes de primària poguessin jugar i interactuar i que tinguessin una programació amb STEAM, tot i que la fira estava oberta per a tothom que volgués. També hi havia altres projectes com cases domòtiques, un aparell per mesurar el CO₂, robots, ciutats que funcionen amb aigua, vehicles elèctrics de 3 rodes, en el que tots hi podien pujar,  i molts més projectes igual d’impressionants en el món de la tecnologia. 

La finalitat d’aquesta fira era poder veure propostes reals i innovadores en l’àmbit de la tecnologia, la ciència i l’art, i el resultat va ser tal com esperàvem.

Es van presentar molts alumnes de diferents escoles, i van poder jugar amb tots els nostres projectes, durant les cinc hores que vam estar allà. En el nostre cas va ser un èxit, els nostres jocs van ser una gran atracció cap als nens de primària, i van ser dels projectes on més gent va anar.