Els estudiants de l’optativa de Biologia han participat a Somos científicos, sácanos de aquí. Durant dues setmanes han pogut fer preguntes mitjançant el xat de text a 4 científics de l’àmbit de l’astrofísica, la biomedicina i la geologia. A través d’aquesta iniciativa, es pretén que els estudiants entrin en contacte amb persones que es dediquen a la investigació científica i llavors voten al científic favorit. Aquest s’endú 500€ per a divulgar el seu treball.

cientificos1

 

La Nàdia Caballero ens ho explica així:

Les impressions que m’emporto en haver participat a aquest concurs són millors del que m’esperava ja que m’ha servit per resoldre molts dels meus dubtes i ampliar el meu aprenentatge a nivell científic tot i que, m’hagués agradat dedicar-hi més temps ja que és una bona eina per descobrir coses noves a partir de respostes més personalitzades i adaptades als dubtes d’un mateix. Penso, que el fet d’haver triat a científics especialitzats en diversos camps de la ciència obria les portes als alumnes per formular preguntes de diferents modalitats i poder triar al científic al qual li volies dirigir una pregunta en concret, m’ha sigut molt útil per començar a decidir i votar al científic que més bé argumentava les seves respostes i hipòtesis.

Amb les respostes que he obtingut a partir dels xats i d’algunes de les preguntes que els hi he formulat, he pogut decantar-me cap al científic José Miguel. A part, penso que el seu propòsit de destinar els diners del premi cap al projecte ENCIENDE per fomentar la ciència als nens/es i escoles, pot ser molt profitosa i útil de cara al futur. A continuació, adjunto una de les preguntes més complicades que vaig formular; dirigida cap a tots els científics, la qual en Jose Miguel va contestar:

¿Cuántos universos existen?

Hola Nadia,

Que sepamos hay un Universo, que es en el que está nuestra galaxia y nuestro Sistema Solar.

Esto no quiere decir que no haya otros Universos. Puede haberlos, pero no podemos contactar con ellos, porque estarían disconexos de nosotros. A la velocidad de la luz nunca podríamos contactarles, incluso si fueran nuestros vecinos. Así que la respuesta a tu pregunta es un poco rara. Sabemos de la existencia de un Universo. Nada impide que pueda haber muchos universos, pero no sabemos de ellos.

Després d’aquesta experiència, m’agradaria que hi hagués alguna web semblant en la qual poguessis formular preguntes a científics de diferents nacionalitats sense que hi hagués una data final, és a dir, que fos una plataforma fixa i que, a més a més, servís perquè els científics es poguessin donar a conèixer arreu del món i així, motivar-los i ajudar-los a fomentar les seves investigacions i projectes.

cientificos