El passat divendres 31 de gener, els alumnes de les matèries d’Economia i d’Economia de l’empresa vam anar a fer una visita a dues empreses, Codorniu i Estrella Damm.

Primer vam anar a l’empresa Codorniu situada a Sant Sadurní d’Anoia. En arribar, ens varen portar a una sala on ens vam haver de posar unes ulleres 3D i ens van passar un vídeo que explicava tota la història de l’empresa. Després, un guia ens va portar a fer una visita per la fàbrica explicant-nos què es feia i què es fa actualment a cada part de la fàbrica. Allà també ens van deixar olorar els raïms que fan servir per fer els seus productes. Tot seguit, vàrem anar amb un tren per veure la grandària de les instal·lacions, després vàrem endinsar-nos fins a les bodegues baixant uns quants pisos on hi havia milers i milers de caves i vins en qualsevol racó. Allà vam agafar un altre tren petit que ens va portar a fer una volta per totes les galeries subterrànies. Un cop a baix de tot, ens van ensenyar com ho feien antigament per conservar el vi i el cava sense que es fes malbé. Al final del trajecte vam anar a una sala on ens van deixar provar suc de raïm i ens van donar menjar. Acabada la visita, vam agafar l’autocar i vam anar cap a les instal·lacions de l’Estrella Damm situada a la zona franca de Barcelona.

Un cop a la Damm, vam entrar en una sala on el guia ens va explicar com fan la cervesa; és a dir, tots els passos que havien de fer amb els ingredients per acabar elaborant la cervesa. En aquella mateixa sala ens va posar un vídeo molt interessant que ens explicava d’on treien els ingredients i com els tractaven. Desprès vam visitar la fàbrica, veient com ha evolucionat la sala de controls, els trens d’empaquetatge, els dipòsits enormes on es guarda la cervesa… El que més ens va sorprendre és que només tenen 500 treballadors perquè el volum d’inversió és molt elevat amb tots els processos automatitzats. No vam tenir molta sort, ja que els trens d’empaquetatge estaven aturats per ser baixa temporada. Un cop feta la visita ens va portar a una sala on teníem menjar i aigua, i allà ens va explicar tots els tipus de cerveses i els seus maridatges.

Les dues visites han estat molt divertides i ha estat una sortida molt interessant.