Els alumnes de 4t de l’optativa de llatí han participat en dues activitats complementàries. La primera ha estat una sortida compartida , a la via romana del Capsacosta,  amb alumnes de l’INS Brugulat de Banyoles i organitzada des del CdA de la Garrotxa.

Al final  del trajecte hi hagué una prova de tot el que s’havia explicat durant la visita i que els alumnes havien de recordar . No es podien  prendre apunts. Aquest era el repte ! A l’equip guanyador hi havia en Pol Port i  l’Helena Bantí, representants de l’INS Bosc de la Coma en aquest grup.

La segona activitat va ser més multitudinària. El 21 d’abril (i és que un 21 d’abril de l’any 758aC es va fundar Roma,  la capital del gran imperi romà), uns 500 alumnes d’instituts de tot Catalunya es trobaren al jaciment grecoromà d’Empúries per posar a prova els seus coneixements de cultura clàssica.

Després de la benvinguda per part de la comissió organitzadora, l’ICE de la UdG, es van comunicar els grups de treball.

L’activitat consistia en superar 10 proves  per la ciutat grega i la romana en el mínim de temps possible.  Dels 35 grups que hi participaven, els alumnes del Bosc de la Coma  amb Helena Bantí,  Pol Port, Anna Sualis,  Arnau Serrat, Emma Castells i Laura Riera   van fer podi, van aconseguir un tercer lloc.

Els altres dos grups van quedar en 11è i 12è lloc. Felicitats ! L’acte va acabar amb el lliurament de premis , un “prandium” a la romana i uns discursos de comiat en llatí.