Els alumnes de 1r d’Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa (ASIX) van visitar diverses empreses de la província per tal de poder veure, de primera mà, quina tecnologia informàtica apliquen.
La primera visita va ser a Hipra, empresa que produeix vacunes per a animals. Allà ens van explicar el funcionament de l’empresa i tot seguit ens van explicar alguns dels seus projectes informàtics, com ara, la construcció d’una pistola per injectar la vacuna que envia les dades del producte al “cloud” perquè es puguin visualitzar quines vacunes s’han subministrat als animals. També ens van mostrar el funcionament del magatzem robotitzat, on a partir d’una comanda, el robot automàticament cerca les caixes més adients dins el magatzem per a servir-la al client.
Tot seguit ens vam dirigit al Parc Científic i Tecnològic de la UdG. Allà vam visitar el CIRS (Centre Internacional de Robòtica Submarina) i la seu a Girona de la multinacional CDX Technologies. Al CIRS ens van explicar el funcionament dels robots submarins. Pel que fa a l’empresa CDX ens van explicar quina és la seva línia de negoci i que són uns 100 treballadors dels quals pràcticament la meitat han estudiat un cicle formatiu de grau superior d’informàtica.