L’alumnat de primer i segon de batxillerat que estan cursant les matèries d’Economia i/o Economia i Organització de l’empresa, va visitar dues de les empreses importants de la comarca d’Osona i observar els procediments que es duen a terme a l’hora de fabricar i comercialitzar els seus productes.

Primer ens vam desplaçar fins a la central de compres de l’empresa Bon Preu, situada a Balenyà, coneguda pels hipermercats Esclat, supermercats Bon Preu, les benzineres Esclat Oil i Iquodrive amb la comercialització dels seus productes per internet. Desprès d’explicar-nos la política comercial, d’aprovisionament, de distribució, de valors … seguida per l’empresa, vàrem visitar el magatzem de fred (acabat d’inaugurar) on poguérem veure el sistema de recepció, organització segons comandes i enviament de productes a les botigues.

Tot seguit vàrem visitar l’empresa Grup Pascual a Gurb on ens varen fer una xerrada sobre l’evolució i el funcionament de l’empresa. A continuació, vàrem fer una degustació dels diferents productes de la casa i per acabar amb una visita guiada, on vam poder observar tot el procés de pasteurització i d’envasat de la llet.