El passat dia 28 de Febrer els alumnes de 2n de Batxillerat que fan Història de l’Art i els que fan Química van anar a St. Benet de Bages.

Els d’Història van fer una visita molt interessant al Monestir, un dels pocs monuments en què les diferents èpoques, des de l’alta edat mitjana fins al modernisme, hi ha deixat la seva empremta. Una gran part del monestir (església, claustre i espais annexos, sobreclaustre, celler…) s’han convertit en un espai museïtzat que permet fer un recorregut històric i emocional pels espais més representatius del monestir, que donen a conèixer, en conjunt, l’evolució social de Catalunya al llarg de mil anys d’història.

Mentrestant, els de Química van aprendre a fer les esferificacions del Mestre Ferran Adrià, que presideix la Fundació Alícia  ubicada a St. Benet. A la Fundació Alícia es fa investigació del món culinari, per tal de fer més agradable l’alimentació a les persones que pateixen alguna intolerància (fer truites sense ous, per exemple) i per obtenir noves fórmules  (guisat amb aroma de terra mullada, entre altres). De fet, es defineix com un centre amb vocació social, dedicat a la innovació tecnològica en cuina, a la millora dels hàbits alimentaris i a la valoració del patrimoni agroalimentari.

Per tal de completar la jornada, els dos grups van aprendre a fer menjars ràpids tot adonant-se que la cuina ràpida pot ser sinònim de cuinasaborosa, saludable i equilibrada; que amb pocs recursos es poden  elaborar plats extraordinaris, i que les pautes de treball en la cuina poden estalviar-nos molta feina.

Sant_Benet