El passat dia 20 de novembre, els alumnes de Química de batxillerat vam anar al CCiT (centres científics i tecnològics de la UB) de Barcelona a realitzar l’activitat Future nano, que ens va estar assignada dins del programa escoLab.

 

Allà vam poder veure els aparells d’espectroscopia IR, RMN.. així com els microscopis de rastreig, els quals ens van deixar manipular fins a descobrir les nanopartícules, els àtoms. Va ser molt interessant veure allò tan petit que sabem que existeix però que només podem percebre macroscòpicament en el seu conjunt.

Vam ser conscients de les aplicacions que té la nanotecnologia, la tecnologia del futur, tant a nivell de medecina (on ja s’aplica) com en l’elaboració de nous materials amb propietats hidrofòbiques realment interessants. La recerca a nivell nano permet fer grans avenços també en la cosmètica, el tèxtil i l’alimentació. Algunes d’aquestes propietats les vam poder experimentar als laboratoris, alhora que ens van plantejar alguns reptes a resoldre a partir del que vam aprendre.

Resumint, podem dir que vam entrar en contacte amb el món de les subpartícules i la nanotecnologia, el món del futur. Molt interessant!