El passat 7 de maig, els alumnes de 1r curs d’Administració de sistemes informàtics en xarxa (ASIX) i de 2n curs de Desenvolupament d’aplicacions multiplataforma (DAM) van visitar el Parc Científic i Tecnològic de la UdG, el diari Punt-Avui i l’empresa Sundio Group.

En arribar al Parc Científic i Tecnològic es visità les oficines de la multinacional informàtica Hewlett Packard (HP) on s’explicà als alumnes la magnitud de l’empresa (més de 300.000 treballadors arreu del món) i la posada en marxa d’aquesa oficina de Girona des de fa un any i mig. En aquest espai, HP té 50 treballadors dedicats a desenvolupar millores i innovacions en les aplicacions dels diferents departament de la Generalitat de Catalunya. Els nostres alumnes van poder comprovar de primera mà com part dels continguts i eines apresos en els diferents mòduls formatius del cicle s’apliquen en aquesta important empresa.

A continuació, la responsable de les relacions institucionals del Parc ens va rebre i ens exposà quines són les eines que s’ofereixen a tot aquell emprenedor que vol tirar endavant la seva idea de negoci. Els alumnes ho van trobar molt interessant pel fet que els recursos oferts i les col·laboracions que es poden dur a terme amb altres emprenedors.

Acte seguit varen anar a visitar el CIRS (Centre d’Investigació en Robòtica Submarina). Allí varen poder veure de primera mà el robot submarí GIRONA 500, el robot “estrella”. Aquest centre és el més important en robòtica submarina a Espanya i dels més punters a Europa. Ens van explicar que ara comencen a comercialitzar-lo, fet que per ells és la culminació de molts anys de treball.

Acabada la visita al Parc Tecnològic la següent parada va ser al centre de Girona per anar a veure les instal·lacions del diari El Punt-Avui. Ens va rebre els seu cap d’informàtica, el qual explicà l’estructura organitzativa del diari i, en concret, del departament d’informàtica. També comentà les infraestructures informàtiques de què disposen i diferents projectes que han dut a terme.

Després de dinar es va dur a terme la darrera visita. En aquest cas l’empresa era Sundio Group, empresa dedicada a la venda de paquets turítistics per Internet. Sundio Group és una empresa holandesa amb representació a varis països d’Europa i amb diverses marques comercials. L’oficina que tenen a Girona està dedicada a la programació dels diferents webs amb què es basa el seu negoci (més de 100!). Hi treballen 20 persones i destaquen per les novedoses metodologies i eines de treball que utilitzen en equip.

Va ser una jornada molt profitosa on els alumnes van quedar molt contents per haver adquirit nous aprenentatges fora de l’aula.