L’alumnat dels CFGS de Comerç Internacional i de Transport i Logística va visitar la zona industrial d’assemblatge de l’avió AIRBUS 380 a Toulouse (França).

Aquest parc industrial ocupa una superfície de 50 hectàrees amb una zona destinada a l’assemblatge dels avions a banda de les pistes i les zones on es fan els assajos generals. La societat Airbus Group dóna feina a unes 55.000 persones de més de 80 nacionalitats diferents. Concretament, les peces de l’Airbus 380 es fabriquen a França (Toulouse, Saint Nazaire, Bordeaux), Alemanya (Hamburg), Regne Unit (Bristol i Broughton) i Espanya (Getafe i Puerto Real). L’A380 va entrar en servei a finals de 2007 i actualment tenen 317 comandes de 20 companyies aèries de tot el món a servir d’aquí a 8 anys de les quals 115 corresponen als Emirats Àrabs.

Ens varen explicar un munt de coses molt interessants com ara tota la logística lligada al transport de les peces, empreses proveïdores dels motors, temps des que comença l’assemblatge fins al lliurament al client, proves generals i de resistència i fins i tot el preu de l’avió i sempre tot en francès. Vàrem poder veure tot el que passa dins la cabina de l’avió en una sala de control virtual així com l’assemblatge de 4 avions, les proves generals de resistència d’un dels avions i per sort, vàrem veure l’aterratge del A300-600ST conegut amb el nom de Beluga (avió de transport).

 Aprofitant la sortida vàrem visitar la ciutat de Toulouse, el Canal del Midi i la ciutat de Carcassonne amb una molt bona immersió lingüística del francès. Realment va ser una sortida molt interessant.

Per a més informació sobre aquests avions i la companyia Airbus feu clic aquí.

airbus2