Últimament, la conservació del medi ambient ha estat un tema molt important a nivell global i local. És per aquest motiu que l’Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa ha impulsat varis projectes amb la intenció d’impulsar la preservació dels ecosistemes locals. 

 

Un d’aquests projectes és l’Enllúdriga’t, que té l’objectiu de promoure la conservació del medi ambient, la importància dels aiguamolls i els ecosistemes aquàtics d’aquest territori. També busca informar i conscienciar als ciutadans. Aquest programa s’ha realitzat amb l’ajuda dels alumnes de la xarxa d’escoles verdes de la Garrotxa que han participat en plantacions d’arbres, xerrades informatives i visites a àrees naturals. Amb el seu suport, s’ha instal·lat un sistema de vigilància utilitzant càmeres de fototrampeig des de la zona de Sant Jaume de Llierca fins a la Vall d’en Bas.  Aquests dispositius ens ajuden a detectar el nombre aproximat de llúdrigues al nostre entorn, juntament amb el visó americà i altres mamífers.

 

Aquest enfocament innovador no només proporciona dades interessants sobre la presència de la llúdriga al nostre riu Fluvià, sinó que també ajuda a comprendre millor el funcionament de l’ecosistema i la interacció d’aquesta espècie amb altres.

Tot i els avenços d’Enllúdriga’t, l’associació encara fa front a varis desafiaments, com el canvi climàtic, que amenaça la integritat dels aiguamolls i els ecosistemes aquàtics. No obstant això, l’Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa continua amb el projecte, adaptant-se als obstacles per assolir els seus objectius.

 

Aquesta primavera, l’estudi fet pels delegats ambientals de l’ESO i els estudiants de segon de batxillerat d’Entorn Sostenible de l’INS Bosc de la Coma ha tingut molts bons resultats tot i el mal estat del nostre riu. Aquí teniu una selecció de les millors imatges que hem enregistrat. Esperem que us agradin!