ENTREVISTEM MAHAMADOU DAMBELLEH, protagonista de L’obscur raig aquàtic.

Mahamadou Dambelleh és un alumne de batxillerat del nostre centre a qui admirem per la força de voluntat i la humilitat amb què va aconseguint els seus propòsits. En Mahamadou és cec i malgrat aquesta limitació no deixa escapar cap de les oportunitats que se li presenten. Ara fa poc, s’ha publicat un llibre que porta per títol MAHAMADOU DAMBELLEH, l’obscur raig aquàtic que és un recull de diferents testimonis (professors, entrenadors, familiars…) sobre la seva trajectòria acadèmica i els seus èxits com a nedador. Teniu el llibre a la biblioteca del centre; us el recomanem!

Des de la biblioteca hem volgut aprofundir en el que pensa en Mahamadou i li hem fet una sèrie de preguntes:

  • Mahamadou, per què la natació?

Durant tota la meva vida he practicat molts esports, però els que més temps he fet són la natació i l’atletisme. Abans de fer natació jo feia atletisme i un estiu vaig anar a la piscina de Castellfollit amb l’esplai (el GARBUIX). Allà hi havia en Pere, el president del club que buscava nens i nenes que poguessin fer una piscina sencera i per participar en la competició de piscines descobertes. M’ho va demanar a mi i a altres nens, jo vaig dir que sí i al final de la competició vaig decidir que deixaria l’atletisme per passar-me a la natació.

  • Quin és el teu calendari d’entrenaments?

El meu calendari d’entrenament és una mica complicat, ja que Castellfollit té una piscina descoberta i només podem entrenar a l’estiu, i durant aquesta època és quan entrenem millor. Faig entrenaments de dilluns a dissabte de 9:00 a 13:00 h. Els problemes apareixen a l’hivern perquè, com ja he dit, Castellfollit té una piscina descoberta i, per tant, quan fa fred no podem entrenar i hem de buscar piscines per poder entrenar. A l’hivern faig cinc dies d’entrenament de 1h i 45min, però per poder-ho fer he d’anar a Sant Pere de Torelló, Vic o Manlleu i normalment arribo a casa a les 10 de la nit.

  • En el llibre hi ha una relació de tots els premis, medalles i reconeixements que has aconseguit fins ara, però sabem que tens un repte molt important en el futur? Quin és aquest objectiu?

Esportivament, el meu objectiu és poder participar en uns Jocs Paralímpics.

  • Tens alguna anècdota divertida i que es pugui fer pública en la teva vida esportiva?

Doncs que en els meus primers campionats d’Espanya en què vaig participar, em van desqualificar de totes les proves, però l’any següent, vaig guanyar 5 medalles i vaig fer 2 rècords d’Espanya.

  • Com definiries en Mahamadou com a persona?

Com una persona tranquil·la que només parla quan és necessari, pacient, tot i que de vegades perd els nervis, es posa nerviós encara que a les persones no els ho sembli.

  • Com definiries en Mahamadou com a esportista?

Crec que soc un esportista conscient que costa aconseguir un resultat o un objectiu, per tant, quan les coses no surten, m’ho agafo amb calma, reflexiono per què no ha sortit, penso què puc fer perquè surti i si depèn de mi perquè surti i si és així tinc paciència, perquè com que Roma no es va construir en un dia jo tampoc puc pretendre ser el millor en un dia.

Crec que soc un esportista conscient que costa aconseguir un resultat o un objectiu, per tant, quan les coses no surten, m’ho agafo amb calma, reflexiono per què no ha sortit, penso què puc fer perquè surti i si depèn de mi perquè surti i si és així tinc paciència, perquè com que Roma no es va construir en un dia jo tampoc puc pretendre ser el millor en un dia.

  • Com definiries en Mahamadou com a amic?

Soc una persona que pensa que és bo passar moments sol fent coses que només m’agradin a mi, però quan estic amb els amics, m’agrada estar amb ells, i crec que com a amic els escolto si tenen problemes i m’agrada fer-los riure.

  • Com definiries en Mahamadou com a estudiant?

Doncs que per la discapacitat, faig les coses més a poc a poc, però que les puc fer, que sempre faig la feina que em demanen, i que hi ha assignatures que em van millor, com la filosofia, la història, o l’economia i altres que em costen més com les llengües.

  • En el teu llibre dius que voldries estudiar Ciències polítiques? Quin perfil creus que ha de tenir algú que vol dedicar-se a la política?

Crec que ha de ser una persona pacient, evidentment que li agradi la política, la història, parlar amb els altres, que no li importi fer discursos davant de les persones i per últim tenir fe en les persones.

  • Quins són els teus dos plats preferits? Segueixes una dieta especial com a esportista?

No segueixo cap dieta específica, només menjo de manera equilibrada. Els meus plats preferits són l’entrecot de vedella i el melós de vedella.

  • Quin tipus de música t’agrada més? Tens alguna cançó especial?

No tinc cap gènere en específic que m’agradi, però sí que tinc una cançó que m’anima i que em serveix per les competicions, és Autopista a l’infern d’AC/DC.

  • Per tu quins ingredients ha de tenir un bon llibre? Ens en pots recomanar algun?

Jo crec que els llibres han de poder entretenir a les persones i que puguis aprendre llegint, per exemple un escriptor que a mi m’agrada és en Ken Follett, m’ha entretingut durant moltes hores, però també he après sobre història de l’edat mitjana, la Primera Guerra Mundial, i geopolítica.

Moltes gràcies, Mahamadou per permetre que et coneguem una mica més i et felicitem per tot el que has aconseguit fins ara i pel que aniràs aconseguint en un futur.

Gràcies a vosaltres per pensar en mi, no és fàcil fer el que estic fent amb els recursos que tinc, però sempre agraeixo que les persones pensin en mi i també gràcies per deixar-me explicar a través d’aquest altaveu.

Fina Vilanova

Biblioteca INS Bosc de la Coma

 

 

 

 

Classificació “The Sins” Escape Room:

  1. Els Doroteas: 28′ 05”
  2. Les nenes de blau: 29′ 18”
  3. Al pal: 29′ 28′
  4. Els Teletubis: 30′ 04”
  5. Tinkiwinkis: 31′ 47”
  6. Naisho: 33′ 31”
  7. Les Blaugranes: 34′ 15”
  8. Ningú Team: 35′ 01”
  9. The Jordaha’s: 39′ 40”

Llegiu al matí,

llegiu a la nit,

llegiu al jardí,

llegiu al balcó.

Llegiu més que mai,

llegiu històries reals,

llegiu històries d’amor,

llegiu còmics o ficció.

A les mans, amb un llibre,

mai no us sentireu sols.

Fina Vilanova i Anna Fenollar

Guanyadora del concurs “RENOVEM el punt de llibre de la Biblioteca”

L’alumna Victoria Assenov de 3S1 ha estat la guanyadora del concurs i a partir del 2023, es podrà veure la seva creació cada vegada que es demani un llibre en préstec.

Enhorabona per la originalitat, creativitat i dedicació! 

A la resta de l’alumnat: us animem a venir a la biblioteca, tenim moltes NOVETATS que us esperen.

    El servei de préstec comença el setembre i acaba el juny de 2023.

    Per demanar un llibre hi ha dues opcions:

    1. Omplir sol·licitud telemàtica de préstec.
    2. Demanar-lo personalment a la bibliotecària:
      • Dilluns i dimarts de 10:15h a 12h .
      • Dimecres i divendres de 10h a 12h.
      • Dijous de 16h a 18h.

    Els préstecs són per un termini d’un mes.Si passat aquest termini encara el necessiteu, heu d’enviar un correu  biblioteca@boscdelacoma.cat i demanar a la bibliotecària si és possible allargar el termini.

    El lliurament dels llibres demanats telemàticament es farà a la biblioteca en aquest horari:

    • Dilluns i dimarts de 10:15h a 12h .
    • Dimecres i divendres de 10h a 12h.
    • Dijous de 16h a 18h

    Per retornar un llibre hi ha dues opcions:

    • Deixar-lo a la bústia de retorn (situada a CONSERGERIA) amb el punt de llibre amb el Nom, Cognoms i Curs a dintre.
    • A la persona encarregada de la biblioteca (consultar l’horari).

    Si es perd un llibre o no es retorna, caldrà que en compreu un de nou per a la biblioteca.

    L’horari és el següent:

    • Dilluns i dimarts de 10:15h a 12h .
    • Dimecres i divendres de 10h a 12h.
    • Dijous de 16h a 18h.
    • L’ús de la biblioteca implica una actitud de treball, de silenci i respecte per la resta d’usuaris.
      No és un lloc de reunió ni d’esbarjo.
    • No s’hi pot menjar, ni beure ni utilitzar el mòbil.
    • Els préstecs són per un termini d’un mes. Passada la data, cal retornar el llibre o prorrogar-lo per un mes més. Pensem que si ens el quedem per no llegir-lo fem anar malament la resta de companys que el llegirien.
    • Els llibres que es tornin utilitzant la bústia de retorn cal que vagin acompanyats d’un paper amb el nom i curs de la persona.
    • El retorn s’ha de fer sempre que hi hagi servei de préstec i no s’ha de deixar el llibre damunt la taula del bibliotecari sense dir res.
    • Si es perd un llibre, s’haurà de restituir i comprar-ne un de nou.

    Anna Fenollar

    Bibliotecària

    Fina Vilanova, coordinadora.

    (Departament de Llengües)

    Notícies relacionades

    MAHAMADOU DAMBELLEH, L’obscur raig aquàtic.

    9 de maig de 2023|

    L'editorial Oliveres ha publicat un llibre sobre la trajectòria vital i professional d'aquest alumne del nostre centre que aspira a participar als propers Jocs Paralímpics. Des de la biblioteca li hem fet una entrevista [...]

    No et perdis entre llibres

    24 de març de 2022|

    Durant les tardes de dilluns, dimarts i dimecres, els alumnes del centre podeu venir a la biblioteca i participar en aquest joc de coneixement, estratègia, comprensió, imaginació i cooperació per tal de descobrir aquest [...]

    Boscos de lectures

    12 de novembre de 2021|

    Aquest dilluns, 8 de novembre, ha tingut lloc a la biblioteca (16h a 17.15h) la trobada setmanal dels/les alumnes que s’han endinsat en els BOSCOS DE LECTURES per tal de llegir, compartir, experimentar, [...]

    Biblioteca mòbil al Bosc de la Coma

    26 de novembre de 2020|

    Ja que no es pot anar a la biblioteca als matins com sempre havíem fet, la biblioteca anirà a les aules. Situacions diferents, solucions diferents! Hem preparat dues caixes de llibres sobre la igualtat [...]

    The IDIOM Library Escape Room

    18 de desembre de 2019|

    Classificació Escape Room “The IDIOM Library" M.E.M.E : 26' 30'' Les petites mongetes: 28' Les enigmàtiques: 31' Les Xocolatines: 32' Las Rubias: 37' Les Luskis: 37' 25'' Els 43: 38' Happy Nails: [...]